Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningar. Jag gjorde i ordning en japansk nudelsoppa med kyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
Tillsätt grädde, buljong, teriyakisås, soja, peppar och vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet. Sen blev det som vanligt en middag med ett recept på bloggen, det blev lite japanskt inspirerat
Men jag älskade ändå wagyubiffen med enokisvamp i en tjock umiamistinn buljong, som tillagades på bordet (på menyn heter den sukiyaki style wagyu picanha), trots att den var otroligt mäktig
Jävligt Japanskt, 4 burgare. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet – OBS, hela, ej krossadeTa upp nudlarna ur buljongen, men spara 1 msk buljongBlanda nudlarna och den kvarvarande buljongen med kikärtsmjölet snabbt så det klibbar ihopDra eller skär nudlarna i ca 2-3 msk stora portionsbitar
Blanda soja, vinäger, socker, vatten och buljong i en katrull. Vanliga ingredienser i japansk mat är ris och fisk och som kronan på verket på denna rätt serveras en sojasås som sätter den japanska touchen
Detaljerna i kvalitetsbestämmandet av viss fiskbuljong kan enligt japansk kok-konst inkludera information om fiskens kön, fångstområdets karaktär och vilken del av fisken det handlar om
Koka upp din buljong enligt förpackningen, hittar du inte dashi, välj miso istället. Tillsätt chili och ingefära till buljongen, slå på soyan samt lite sesamolja och låt den koka
2 l svampbuljong 3 cm färsk ingefära, i skivor 1 gul lök, i klyftor 6 klyfta vitlök, delade på mitten 1-2 msk gochugaru, koreanska chiliflakes (eller 1-2 tsk chiliflakes 2 tsk paprikapulver) 400 g fast tofu 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 tsk strösocker 2 klyfta vitlök, finrivna 2 msk japansk soja 250 g shiitakesvamp (eller små skogschampinjoner) 250 g sötpotatisnudlar 2 pak choi ca 90 g böngroddar, färska 2 salladslökar, strimlade 2 ägg, kokta och halverade gochugaru, eller chiliflakes att toppa med
Ramen en japansk nudelsoppa med kinesiskt ursprung. Det finns en mängd olika varianter i Japan beroende på geografiskt läge, men merparten delas in baserat på två kategorier, själva buljongen samt typen av nudlar som används
Tillsätt buljong och soya. Gräddstuvad Kycklinglever 450 gr färsk Kycklinglever 1 Svenskt Äpple 2 gula Lökar 5 dl Grädde ½ tärning Ekologisk Grönsaksbuljong 1 msk Japansk Soya Smör Salt och Vitpeppar Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten
Japansk soja, salt, vitpeppar. Smula i buljongen. ½ tärning köttbuljong (alt. 1 msk japansk soja (ljus soja). 500 g lövbiff 1 burk bambuskott (ca 400g) 1 stor burk champinjoner (ca 400g) 1 liten gul lök 1 bit purjolök (2-3 dm) 1½ msk kinesisk soja (mörk soja) 1-1½ tsk salt ½ msk strösocker 3-4 dl vatten ½ tärning köttbuljong (alt. 1 tsk glutamat ) Ev 1-2 tsk sambal oelek Marinad 1 msk japansk soja (ljus soja) ½ tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk potatismjöl 1 msk vatten 1 msk olja 1 msk potatismjöl till redning
Koka couscous, gärna med en bit grönsaksbuljongtärning. Tillsätt gurka, lime, koriander och buljong. ca 4 dl kall hönsbuljong. 2 dl japansk soja. ca 4 dl kall hönsbuljong. 2 dl japansk soja