Tataki lär ska betyda "bankad" eller "slagen i bítar" på japanska. När det gäller just Biff Tataki skulle alltså denna rätt kallas så för att den delats i mindre delar genom att den skivats
Japansk soja, salt, vitpeppar. 500 g lövbiff. 1 msk japansk soja (ljus soja). Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget
Slå på japansk soya och en gnutta socker. Jag lovar er detta recept på min biff med bambuskott är precis lika god som på Kinarestaurang, om inte snäppet bättre
Japansk soja, salt, vitpeppar. 500 g lövbiff. 1 msk japansk soja (ljus soja). 500 g lövbiff 1 burk bambuskott (ca 400g) 1 stor burk champinjoner (ca 400g) 1 liten gul lök 1 bit purjolök (2-3 dm) 1½ msk kinesisk soja (mörk soja) 1-1½ tsk salt ½ msk strösocker 3-4 dl vatten ½ tärning köttbuljong (alt. 1 tsk glutamat ) Ev 1-2 tsk sambal oelek Marinad 1 msk japansk soja (ljus soja) ½ tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk potatismjöl 1 msk vatten 1 msk olja 1 msk potatismjöl till redning
Biff med bambuskott är en av de mest omtyckta rätter i kinarestauranger. Här kommer min version på biff med bambuskott som är minst lika god som på kinarestaurang, om inte godare
Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. 5 msk japansk soja. Sås0,5 tsk sichuanpeppar 5 msk japansk soja 2 msk svart risvinäger eller balsamvinäger 3 msk risvin eller torr sherry 3 msk strösocker 5 msk ostronsås 2 tsk chili flakes 2 tsk majsstärkelse
500 g ryggbiff. 1 msk japansk soja. -Mama Skogly ♥ 500 g ryggbiff. 1 msk japansk soja. Vi har en asiatisk butik här i schtaan som heter Jacks som importerar utländska varor
Mums säger jag om den japanska rätten Yakiniku. Strimla biffen så tunt du kan. 500 gram ryggbiff eller entrecote. 1 dl japansk soja. 500 gram ryggbiff eller entrecote