Det blev en gammal favorit fast denna gången i en lite annorlunda tappning, vi högg nämligen in på en Janssonsfrestelse där ansjovisen byttes ut mot matjessill
Janssonsfrestelse – en tjuvstart. Oftast har vi nöjt oss med en enklare sillunch, en så kallad S. S för enbart smör, ost, sill, men eftersom more is more brukar jag alltid komplettera upp lite efter smak
Äggen är ju påskens huvudperson liksom, men det får oftast sällskap av bland annat JanssonsFrestelse, köttbullar, prinskorv, lammstek och lax i olika former
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssonsfrestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
I dag tänker vi avrunda påskfirandet med en av våra absoluta favoritherrar, herr Jansson och hans frestelse, men innan dess så ska det drickas traditionsenligt annandagskaffe med Håkans föräldrar
JanssonsFrestelse. Auberginesill. Personligen har jag aldrig riktigt förstått grejen med Janssonsfrestelse – så jag har istället lånat det här receptet ifrån en riktig specialist – Madeleine Landley, som även om hon sällan lagar veganskt i vanliga fall med den här veganska versionen har fått till ett grymt recept
JanssonsFrestelse, glaserade tjocka revben och kokt brysselkål doppade i senap. Ni vet, ägg, sill, syltor och diverse andra godsaker som man liksom bara måste ha när det är jul