Jag vill naturligtvis bidra med något typiskt svenskt som vi äter på julen. Varva sill, lag, rödlök, purjolök, äpple, kryddpeppar och dill i en burk eller bunke
Varva potatis, lök, ansjovis och dill en form. 1 msk hackad dill. Skala och strimla potatisen grovt. Skala, dela och skiva löken, och fräs den mjuk i 1 msk smör
Toppa med några chips och dill. Smaka av med ansjovisspad, salt och peppar. Fyll burkarna eller andra portionsformar med Jansson potatisen och strö på ströbröd
Varva potatis, lök, ansjovis, dill, persilja, salt och peppar i en smord ugnsfast form. Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör
Varva potatis, lök, ansjovis, dill, persilja, salt och peppar i en smord ugnsfast form. Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. 5 dl hackad dill
I dag tänker vi avrunda påskfirandet med en av våra absoluta favoritherrar, herr Jansson och hans frestelse, men innan dess så ska det drickas traditionsenligt annandagskaffe med Håkans föräldrar
Personligen har jag aldrig riktigt förstått grejen medJanssonsfrestelse – så jag har istället lånat det här receptet ifrån en riktig specialist – Madeleine Landley, som även om hon sällan lagar veganskt i vanliga fall med den här veganska versionen har fått till ett grymt recept
JanssonsFrestelse, glaserade tjocka revben och kokt brysselkål doppade i senap. Här kommer då ännu ett litet tips på egen ilagd sill som jag smaksatt meddill och pepparrot