Detta för att Leif använder fast potatis och jag brukar använda mjölig. På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse
Smör en ugnsfast form och varva sedan potatis med ansjovisfiléerna och den stekta löken. Först ut är en superenkel Janssonsfrestelse som jag valde att göra med matlagningsgrädde istället för den sedvanliga vispgrädden
Det blev en gammal favorit fast denna gången i en lite annorlunda tappning, vi högg nämligen in på en Janssonsfrestelse där ansjovisen byttes ut mot matjessill
Bottna en smord ugnsfast form med hälften av potatisen. 4 portioner800 g fast potatis, skalad och strimlad2 gula lökar, finskivade40 g smör125 g ansjovis + spad4 dl vispgrädde1 msk orökt kaviarStröbrödSmörSaltFräs löken mjuk i smöret. 800 g fast potatis, skalad och strimlad
Och nej, Janssonsfrestelse är inte bara julmat, precis som köttbullar inte är det. Janssonsfrestelse, 6 portioner. 1 kg fast potatis. 1 kg fast potatis