Janssons frestelse ägg recept

Janssons frestelse i pajskal

Janssons frestelse i pajskal

Tillsätt ägg och vatten och kör till en smidig deg. Sjud sedan tills frestelsen får en krämig konsistens, cirka 3 minuter. 1 st ägg

Sallad Jansson

Här har Filip Fastén valt att demontera en klassisk Janssonsfrestelse och förvandla den till en sallad
Kokt ägg med anjovis och kapris

Kokt ägg med anjovis och kapris

För min egen personliga del så är jag mest intresserad av klibbiga revben, janssonsfrestelse och brysselkål som jag äter tillsammans med stark senap
Jag föll för frestelsen, ordagrant!

Jag föll för frestelsen, ordagrant!

Måste bara säga vad jag gjorde i helgen, mitt sug var alldeles för stort, JanssonsFrestelse. Önskar dock jag hade några köttbullar, rödbetssallad och lite goda ägg toppade med majonäs och räkor till
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Äggen är ju påskens huvudperson liksom, men det får oftast sällskap av bland annat JanssonsFrestelse, köttbullar, prinskorv, lammstek och lax i olika former
Repris: Salted Caramel Cups

Repris: Salted Caramel Cups

För någon vecka sedan så fick jag lov att göra Janssonsfrestelse här hemma för suget var optimalt och eftersom jag är ensam om att äta Jansson i detta hem så gjorde jag 3 st småformar istället
Julmatsrester- några tips

Julmatsrester- några tips

Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Doppa i uppvispat ägg och vänd i panko. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk timjan
Julbordsbuffé

Julbordsbuffé

JanssonsFrestelse, glaserade tjocka revben och kokt brysselkål doppade i senap. Ni vet, ägg, sill, syltor och diverse andra godsaker som man liksom bara måste ha när det är jul
Saffransmums (mjölkfri)

Saffransmums (mjölkfri)

Vi kommer att äta julbord hos mina föräldrar på lillejulafton och sedan blir det julbord tillsammans med svärmor på julafton då jag ska ha med mig JanssonsFrestelse, revbensspjäll och sillsallad
Plättar är på något sätt alltid inne

Plättar är på något sätt alltid inne

Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssonsfrestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott

Julbord 2010

Lägg därefter i brysselkålen som bara ska bli varm. Lägg skinkan i en ugnssäker form. ) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssonsfrestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. Fräs upp en rejäl klick smör och lägg i 4 kryddpepparkorn, 4 hela kryddnejlikor och 1 kanelstång (pudra eventuellt över lite extra kanel om du gillar smaken). Whiskygriljerad julskinka 2 msk senap 1/2 msk whisky 1 äggula 6 krossade enbär 1 msk rosmarin 1/2 msk socker 1 msk ströbröd + 2-3 msk ströbröd Sätt ugnen på 225 grader. 1 äggula
Niagarasallad - ansjovissallad

Niagarasallad - ansjovissallad

Koka äggen och potatisen och låt svalna. Tärna ägg och kokt potatis till 5 x 5 x 5 mm. 200 g ägg. Hacka löken och kör den i mikron på full effekt i 90 sekunder för att förvälla den en aning