Rör ner färsen, bryn snabbt och häll i de krossade tomaterna. Väntan har kanske varit svår att uthärda men nu är det alltså dags för er att också ha en möjlighet att smaka JamieOlivers lasagne
Massa underbara nyheter i JamieOlivers serie. Här på bloggen kommer produkterna dyka upp lite då och då i matlagningen framöver, samt att en väldigt fin tävling kommer att hållas inom snar framtid, så håll ögonen öppna om ni gillar Jamie
Skölj och lägg i kikärtorna och kidneybönorna och de krossade tomaterna. Receptet kommer från JamieOlivers hemsida, hittas på länken Good old chilli con carne men för bekvämlighetens skull har jag översatt från engelska till svenska
Halvera eller skiva tomaterna i kvartar och fördela dem ovanpå dressingen tillsammans med en nypa salt samt de fina små basilikabladen (om du hittar grekisk småbladig basilika är den perfekt, men det går lika bra med vanlig)
600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Tillsätt krossade tomater, pressa i saften från limen och låt koka upp. För ett tag sen skrev jag att jag hade testat ett av JamieOlivers recept (som jag hittade i Expressens bilaga Söndag för några veckor sen)
Häll i krossade tomater och vatten. Många har testat JamieOlivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
I originalreceptet använde Jamie kycklingfiléer som han fyllde och jag tog quornfiléer. Såg det i höstas på JamieOlivers "Middag på 30 minuter" (JamieOliver 30-minute meals) på tv. 6-8 soltorkade tomater, strimlade. 6-8 soltorkade tomater, strimlade
Blanda pastan med såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Räkor är alltid uppskattat hemma hos oss vad man än gör med dom, så den här rätten från JamieOliver kunde ju inte bli annat än god