Grekerna serverar den här grytan med pilaffris eller en risformad sorts pasta som heter orzo, men den smakar ljuvligt även ihop med varmt bröd eller potatismos
färsk basilika. En av våra tidigare favoriter är Paolo Robertos Pasta al forno. JamieOlivers lasagne. När såsen kokat färdig smaksätter du med färska grovhackade basilikablad
Originalreceptet hittade jag i boken Jamies Supermat av JamieOliver. äggen vi hade var hur färska som helst och ifrån höns som trivs som fiskar i vattnet
Men så hittade jag en pastamaskin i JamieOlivers namn på Clas Ohlson till ett hyfsat pris. Det finns många recept på pasta och faktiskt är det inte Jamies som blivit vår favorit
Jag tror att det här receptet kommer från JamieOliver från början. Mortla en halv vitlök i lite flingsalt tills det blir en pasta, lägg i så mycket färsk chili du vill ha, mortla samman chili och vitlök
Jag gick och hämtade alla mina JamieOliver-böcker och letade runt och hittade det här receptet. Säljs under namnet spaghetti i ICAs eget sortiment av färskpasta
Detta gjorde jag efter att ha sett på ett gammal avsnitt av JamieOlivers serie "Hemma hos Jamie". Avsluta med att hacka lite färsk timjan och strö över, låt bryna med någon minut
JamieOlivers favorit. Tinade frysta räkor funkar, men färska gör rätten lyxigare. När pastan är klar häller du upp den i ett durkslag – spara lite av kokvattnet
Oliver och kokboken "Jamies Matrevolution", en av våra absoluta favoriter i kokbokshyllan. Kormapasta kan du köpa färdig på burk om du vill det och vill du röra samman din egen kryddpasta så är det inga större svårigheter, men det kräver några ingredienser från kryddhyllan
Börja med att sätta på pastavatten samt rensa och hacka svampen. Smaka av med salt och peppar och blanda ner i den nykokta pastan tillsammans med mozzarellan
Jag fastnade för Jamié Oliver som i detta avsnitt hade tagit sitt pick och pack och besökt Venedig. Den färskapastan var färdig från butik och kokas al dente i lätt saltat vatten