Oliver himself, det var ju ett tag sedan sist. Denna gången blir det lax som ångkokts tillsammans med broccoli och andra godsaker, serverad med en asiatisk inspirerad dressing
Receptet är varken Jamies eller någon annan matprogramsledares, det är helt och hållet sprunget ur vår kyl, vårt skafferi och fru Mårtenssons fantasi och blev en i raden av alla kylskåpsrensarmiddagar som uppstått när andan och behovet att ta hand om råvaror fallit på
Provade JamieOlivers grundrecept på risotto (från han första bok, tror jag, "den nakna kocken"). Till detta serverade vi även kokt färsk broccoli och färsk sparris som vi ugnsbakat i några minuter så att den fortfarande var kriskpig och god
När potatisen och broccolin mjuknat så tillsätter du ärtorna till det kokande vattnet. Inspirerad av min senaste kokbok, JamieOlivers "Middag på 30 minuter" lagar jag en variant på en av hans middagar. )2 persFisk2 benfria torskfiléer1 vitlöksklyfta1,5 dl panko ströbrödca 20 g parmesanzesten från 1 citronsaltpepparolivilja till stekningÄrtröra300 g ärtor (frysta)1 potatis1 liten broccoli1 msk torkad mynta1 msk smör1-2 msk olivoljaflingsalteventuellt lite citronPotatis500 g mandelpotatistimjanolivoljaflingsalt1. Skär bort roten på broccolin och dela sedan stjälken i 1 cm breda slantar. 1 liten broccoli
häromdagen skulle jag konvertera ett Jamierecept som innehöll broccoli. Men så mycket Jamiemat blev det inte utan bloggen kom mer och mer handla om LCHF
Skär med en liten kniv loss broccolibuketterna och dela dem i mindre bitar. Blanchera broccolin. täck broccolin med kallt vatten i en kastrull och ge den ett mycket hastigt uppkok