Strimla paprikan och skinkan. 200 g rökt skinka, strimlad. 2 stora gula lökar, skivade 2 vitlöksklyftor, hackade 2 dl ris 200 g rökt skinka, strimlad 1-2 kabanossen, i bitar 4 dl buljong från tärning 1 burk majs- och paprikablandning 200 g skalade frysta räkor, eller från burk 1 liten burk gröna ärter salt och peppar paprikapulver
Jag har sett många varianter på jambalaya med ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor. Det jag gillar med den här jambalayan är att det blandas så mycket smaker ihop
Skär skinkan i tärningar och korven i skivor. Jambalaya är en typ av risotto, och när man lagar risotto är det viktigt att inte koka riset alltför länge så att det blir kladdigt och tungt
Jambalaya är en familj av risrätter typisk för Cajun-köket och det kreolska köket i Louisiana. 200-300 g cabanossikorv eller annan torr och smakrik korv, eller en blandning av korv och skinka eller rökt fläsk. 200-300 g cabanossikorv eller annan torr och smakrik korv, eller en blandning av korv och skinka eller rökt fläsk