Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya
Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja. Fräs lök, vitlök och spansk peppar i en vid kastrull eller gryta med olja, ca 2 minuter. 240 g minichorizo
Låt saffran och ris fräsa med en stund. Smaka av med salt och tabasco och blanda i repade oreganoblad. 12 chorizo, 200 g . 1 200 g skalade räkor (500 g med skal) . 1Späd med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. 1Krydda med salt och peppar. 1Späd eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig
När du är klar, servera med kokt ris eller med varmt bröd. Med 5-10 minuter kvar i tid, lägg i tinade räkor och ta bort lagerbladen. • 2 chorizos, skivade
Jag lagade till Jambalayamed heta influenser från New Orleans, serveras med ris. Blåmusslor är klimatsmart mat som med bara lite lök och vin kan bli till en trevlig festmåltid
Det här medJambalaya. Det enda man egentligen har sagt är att man tycker att det skulle vara gott att göra ett storkok på något med något och med någon sorts ris som grund
Något som dock har lagats är snabb jambalayamed grillad kyckling och chorizo. Jag har återigen varit på resande fot en hel del och varken hunnit med att laga särskilt mycket mat eller blogga
Skär korven i skivor och stek dem tillsammans med kycklingen så även den får härlig yta. Vänd sedan ner allt i kastrullen med ris, tillsammans med korven och kycklingen