Lite rökighet får man från korven men det skulle nog inte skada med lite bacon också. Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser
Gott och fräscht med lite hetta. Jambalaya är ju något som man kan variera hur mycket som helst, man kan ha kyckling, korv, bacon, räkor, kräftor, musslor och helst allt på en gång
Smaka av med salt och peppar. Jambalaya är en typ av risotto, och när man lagar risotto är det viktigt att inte koka riset alltför länge så att det blir kladdigt och tungt
Sedan serverade jag jambalayamed en rad olika tillbehör, vilket jag aldrig tidigare bjudit på. Jag lät grönsaker, kyckling, bacon och kryddiga korvar puttra med från början och tillsatte mor slutet räkor och musslor
Skär löken i centimeter stora bitar, och gör detsamma med paprikan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tillsammans med löken och paprikan tills allt har fått lite färg
Bryn kycklingklubborna och lägg i grytan, stek baconet som du skurit i cm-breda strimlor. 1 pkt bacon. 1,5 tsk cajunkrydda ( ej att förväxlas med cayennepeppar. 4 kycklingklubbor 1 pkt bacon. 1,5 tsk cajunkrydda ( ej att förväxlas med cayennepeppar
Till min Asiatiska Jambalaya behöver du vitkål och morötter som du steker mjuka i smör, tillsätter purjolök julinne (finstrimlade) och rödlök i båtar låt gå en stund till de även mjuknar, sedan tillsätter du sesamfrön, sweet chilisås, soya, salt & peppar
Smaksätt med peppar och chili. Skär baconen i strimlor och bryn den. Upphetta och dekorera med persilja. Bryn de strimlade kycklingfilébiffarna i fettet från baconet