Fräs paprika, lök och chorizo i en stekpanna några minuter. Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser
Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. 2 gula lökar . 12 vitlöksklyftor . 1Späd eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig
Skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt korv, lök, vitlök, cayenne-peppar, timjan och oregano, och låt fräsa i 2 minuter. 1 st gul lök. 2 st vitlöksklyftor
Lägg i kyckling, korv, tomater, lök, selleri och hönsbuljong i grytan. • 1 lök, hackad. Lägg i kryddor. oregano, cajun kryddor, chilisås, lagerblad och timjan
Skala och skiva löken. Hacka vitlöken. 2 stora gula lökar, skivade. 2 vitlöksklyftor, hackade. 2 stora gula lökar, skivade 2 vitlöksklyftor, hackade 2 dl ris 200 g rökt skinka, strimlad 1-2 kabanossen, i bitar 4 dl buljong från tärning 1 burk majs- och paprikablandning 200 g skalade frysta räkor, eller från burk 1 liten burk gröna ärter salt och peppar paprikapulver
Pressa därefter vitlök och tillsätt paprika samt champinjoner. Jag har sett många varianter på jambalaya med ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor
Jag använder en särskild kajunsk kryddblandning, arborioris, stjälkselleri, citron, lök, grön och röd peppar, lagerblad, vitlök, syltlök, ölkorv, paprikapulver och kyckling- eller hönsbuljong