Jambalaya kräftor recept

Jambalaya

Jambalaya

1Ingredienser, 8 port Kalorier 8 st Kycklinglår Sök 140 g Bacon Sök 400 g Korv Sök 2 st Lökar Sök 4 st Vitlöksklyftor Sök 2 st Krossade tomater Sök 100 g Chili Sök 2 tsk Chilipulver Sök 2 tsk Paprikapulver Sök 1 tsk Kryddpeppar Sök 2 tsk Oregano Sök 2 tsk Timjan Sök 4 st Lagerblad Sök 8 dl Ris Sök 1 st Selleri Sök 2 st Röda paprikor Sök 2 st Gröna paprikor Sök 1 l Kycklingbuljong Sök 500 g Musslor Sök 1 kg Kräftor Sök
Jambalaya – om att jamba och laya

Jambalaya – om att jamba och laya

Framförallt kräftor är trevligt för den där rätta kajunkänslan. Det här med Jambalaya. Lägg kräftorna på kanten av hällen i några minuter så att de hinner bli varma
Tema Amerikanskt - Jambalaya

Tema Amerikanskt - Jambalaya

Jambalaya är ju något som man kan variera hur mycket som helst, man kan ha kyckling, korv, bacon, räkor, kräftor, musslor och helst allt på en gång
Födelsedagsfirandet

Födelsedagsfirandet

Sedan serverade jag jambalaya med en rad olika tillbehör, vilket jag aldrig tidigare bjudit på. Skulle toppat med kräftor också hade jag tänkt, men det gick inte att hitta en enda kräfta i vår stad
Jambalaya med chorizo och kräftor

Jambalaya med chorizo och kräftor

Servera gärna Jambalayan med en god yoghurtsås eller naturell Créme fraiche. Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna

Jambalaya

Lägg i musslorna och räkorna ( och de eventuella kräftorna ), rör ner dom och låt stå ca 5 minuter, klart

Jambalaya från Lousiana

Tina kräftorna och blanda i pannan. Skala och skiva lök och vitlök. Skölj och strimla sellerin. Fräs de båda löksorterna och sellerin i hälften av oljan i en traktörpanna eller stekpanna(vid stekpanna lägg över i en lämplig gryta att fortsätta i)