Jambalaya cajunkrydda recept

Jambalaya

Jambalaya

Lägg i kyckling, korv, tomater, lök, selleri och hönsbuljong i grytan. Lägg i kryddor. oregano, cajun kryddor, chilisås, lagerblad och timjan
Jambalaya

Jambalaya

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g kött 1 st Gul lök 1 st Grön paprika 1 st Röd paprika 1 msk cajunkrydda 3 dl Basmatiris 400 g Krossade tomater 5 dl Kycklingbuljong salt och peppar Till servering Persilja (hackad) Matlagningsyoghurt
Tema Amerikanskt - Jambalaya

Tema Amerikanskt - Jambalaya

I Jambalyan ska det vara cajunkrydda vilket man säkert kan köpa färdig, men jag blandade ihop en egen
Födelsedagsfirandet

Födelsedagsfirandet

Sedan serverade jag jambalaya med en rad olika tillbehör, vilket jag aldrig tidigare bjudit på. Lägg i korven, löken och de rivna vitlöksklyftorna samt cajunkryddan

Jambalaya

Lägg det oxå i grytan, tillsätt korven som du skurit i skivor, löken som du hackat, cajunkryddan och vitlöken som du pressar ner i grytan

Kryddig Jambalaya

Jambalaya är en klassisk risrätt från både Cajun- och det kreoliska köket i Louisiana.  En riktig Jambalaya smaksätts även med de tre typiska saker som står för Cajun-köket

Pasta jambalaya

Blanda ner lök, vitlök och cajunkrydda i stekpannan och fräs på stark värme under omrörning 30 sekunder. 2 tsk cajunkrydda

Jambalaya

½-1½ cajunkrydda (alt. Hacka alla grönsaker i ca 5x5 mm stora tärningar. Skär korven i centimetertjocka slantar och strimla kycklingfilén