Jättepirog recept

Jättepirog

Jättepirog

Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 påse taco kryddmix (à 40 g) 1 dl vatten tomatsås (från pizzkitet) 2 morötter 600 g kylt pizzakit mjölk (till pensling) 1/2 isbergssallad 1/2 burk majskorn (à 340 g) 2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jättepirog

Jättepirog

 . 7 pers. 700 g Nötfärs eller blandfärs. 1 Gul lök. 1 brk Krossade tomater. 4 msk Tomatpuré. 2 st Krossade vitlöksklyftor
Pajrulle med köttfärs

Pajrulle med köttfärs

En blandning av jättepirog och i hoprullad paj. Otroligt smidig rätt som jag kan tänka mig att experimentera med fyllningen i
Köttfärsrulle

Köttfärsrulle

det är som en jättepirog ungefär. Men mamma. Vad är det DÄR. Hmm. Jättegott. Nåja, det kanske inte är det sundaste jag gjort
Rödbetspiroger med getost

Rödbetspiroger med getost

Grädda pirogerna i mitten av ugnen i 10-12 minuter (eller 30-40 minuter på 200°C för jättepiroger). I måndags kändes det verkligen att hösten var på ingång
Baka svamp-pirog!

Baka svamp-pirog!

När jag var liten var jättepirog en sådan där sak som man tog till när man ville göra det lite extra mysigt
Familjepirog

Familjepirog

Idag testade vi ett recept på en jättepirog som jag hittade på matklubben. Som vanligt måste jag ju ändra lite i receptet så här kommer min variant
Laxpirog

Laxpirog

En jättepirog räcker till 6-8 portioner. Ugnsvärme 225°. Smält smöret. Häll i mjölken och låt blandningen bliljummen

Ica Matkasse

Så i tisdags förra veckan gjorde vi jättepiroger och jag tänkte tipsa om receptet för det var riktigt gott

Jättepirogen Allan

Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa Tillsätt ägg och grädde Arbeta sabbt ihop degen

Härlig jättepirog

Skala och hacka löken. Fräs och mosa färsen i en stor gryta. Tillsätt lök, tomatkross, chilisås, kryddor och salt

Jättepirog

Gör fyllningen. Hacka löken och lägg den med fyllningen i en stor gryta och hetta upp. Fräs och mosa tills färsen är kokt och smulig

Jättepirogen Allan

1. Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Tillsätt ägg och grädde. Arbeta snabbt ihop degen