Smula ner jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten. Egentligen är jag mer av en papadom-kind-of-person men den senaste tiden har jag börjat baka naan som vi penslar med vitlökssmör innan servering och jösses, vad gott det är
Lös upp jästen i lite av vattnet. Har läst runt på nätet och bestämde mej för att testa Leila Lindholms Foccacia och så valde jag att smaksätta med flingsalt, vitlök och lite rosmarin
Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Tryck i halverade tomater, tunt skivad vitlök och rivna basilikablad i groparna. Focaccia med tomat, vitlök och basilika25 g jäst2,5 dl vatten (ljummet)3/4 tsk salt1 msk smör125 g kesella lätt (1%)7 dl manitobamjöl (eller vetemjöl special)10 körsbärstomater1-2 vitlöksklyftorFärsk basilikaOlivolja1 tsk flingsaltSmula jästen i en degbunke och lös upp den ljummet vatten. 25 g jäst. 1-2 vitlöksklyftor
Smula jästen i en bunke. Låt jästa ytterligare 15-20 min. Pensla bröden med det smälta vitlökssmöret och sätt in i ugnen i ca 13-15 min tills dem blir härligt gyllenbruna. 25 g jäst. 1 klyfta vitlök, pressad. Deg25 g jäst 3 dl vatten, ljummet 1 msk honung 1 tsk salt 0,5 dl olivolja 1 dl durumvete 5 dl vetemjöl special + ev lite extra till utbakning. Vitlökssmör100 g smör, smält 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk persilja, hackad
häll i smörblandningen i bunken med jästen. Allt gott kan man stoppa i bröd(nästan) =)Vitlök kanske är lite ovanligt att ha i degen, men det blev jätte gott
Gnid in den krossade vitlöken på degen. 12 g färsk jäst, 1,2 dl vatten 37-gradigt, 1 tsk salt, ½ tsk strösocker, ½ msk olivolja, 3-3,5 dl vetemjöl. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter. 12 g färsk jäst,. 1 krossad vitlöksklyfta
25 g jäst. 1vitlök. 125 g jäst 2. 1krossade tomater eller tomatsås salt röd lök kebabkött (köpes fryst i bitar) bacon paprika champinjoner vitlök riven ost. 1krossade tomater eller tomatsås salt körsbärstomater röd lök i tunna skivor champinjoner zucchini basilika oregano riven ostSmula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet