Det luktade gott och var milt och vänligt för magen, men det går inte att komma ifrån att rött vin utan alkohol egentligen bara är saft som jäst lite extra
När blandningen är rumstempererad så lös upp jästen i blandningen. 1 tsk Jäst (Brödjäst från ica duger, för finsmakare finns billig sjysst vinjäst på nätet)
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken (Fingerljummet) Slå över mjölk och salt, sirap på jästen. 150 g Jäst. 1Ingredienser 5 dl Mjölk 50 g Jäst 1 tsk Salt 0,5 dl Sirap ljus 2 dl Grahamsmjöl 1 l Vetemjöl special 50 g Smör Topping
Smula jäst i en bunke och lös upp i degvätskan. Tyvärr hinner vinnaren inte få det till våffeldagen men belgiska våfflor kan man njuta av i parti och minut om man så säger
Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av mjölkblandningen och rör ut jästen. Sedan skär du varje remsa på längden, men spar den sista biten, tvinna remsorna om varandra och snurra ihop dem till en bulle
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med det ljumma vattnet. 25 g jäst. "Vuxenhalvan" av den gräddade pizzan garnerade vi med ruccola och svarta oliver och till pizzan drack vi vuxna ett fruktigt vitt vin, McPherson Chardonnay 2012
Blanda frukt, bär, ingredienser som vinjäst, jästnärsalt, B-vitamin samt vatten. Jag blev inbjuden av Lisa Lind från företaget Oenoforos på ett seminarium för att lära mig allt om ekfatslagring med vinexperten och VD Takis Soldatos
När degen jäst och blivit lite (inte mycket) större så ser du fullt med små bubblor på ytan. När du trycker på degen med fingret ska den resa sig igen om den jäst färdigt