Jäst majsmjöl recept

Långjäst bröd med majsmjöl

Långjäst bröd med majsmjöl

Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Här använde jag majsmjöl som ger en fin gulaktig färg och en smak som jag gillar
Oknådat bröd i gryta

Oknådat bröd i gryta

Lös upp jästen i vattnet. Strö på lite majsmjöl, lägg över en duk och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur
Bovetebröd (naturligt glutenfritt)

Bovetebröd (naturligt glutenfritt)

Blanda ut jästen i vattnet i en bunke och rör ihop till en degvätska med olja och honung. 25 g jäst. 90 g (2 dl) majsmjöl. 25 g jäst. 90 g (2 dl) majsmjöl
Rågbröd

Rågbröd

Blanda majsmjöl, bovetemjöl, pumpakärnor, bikarbonat och salt och rör ner i skållningen tillsammans med smulad jäst, äpple, filmjölk och sirap
Nordafrikanskt matbröd.

Nordafrikanskt matbröd.

Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. 25 g jäst. 1 dl majsmjöl. Låt jäsa i 15 min
Glutenfritt formbröd med aprikoser

Glutenfritt formbröd med aprikoser

Värm massan till knappt fingervärme, och lös upp jästen i lite av den. Solroskärnorna, pumpafröna och hampafröna tillför goda fettsyror, och Jyttemjölet som består av rårismjöl, bovetemjöl, majsmjöl och betfibrer är bra mycket hälsosammare än många av de färdiga mixer som finns i handeln
Vetefri pizzadeg

Vetefri pizzadeg

Lös upp jästen i vattnet och blanda väl. Använd rismjöl eller majsmjöl för att kavla ut degen (som inte behöver knådas)
Vegan – glutenfria semlor

Vegan – glutenfria semlor

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vätskan och rör tills det löst sig. Tillsätt fraiche, äppelmos/sås, kardemumma, salt och olja till jästblandningen

Glutenfritt bröd – frallor

Smula jästen i en degbunke. Fick majsmjöl i en goodiebag och tänkte jag skulle testa att göra ett bröd på det
Nordafrikanskt bröd

Nordafrikanskt bröd

Smula ner jästen i en skål. Jag testade att göra ett bröd med majsmjöl i. Häll på ljummet vatten och rör runt så att jästen löses upp
Morotsbröd med pumpakärnor

Morotsbröd med pumpakärnor

Smula jästen i en bunke och häll på lite av det varma vattnet. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt i jästblandningen
Glutenfria pizzor

Glutenfria pizzor

Rör ut jästen i vattnet, använd sedan en degblandare eller degkrokar på elvispen. )Degen är gjord på bland annat majsmjöl och bovetemjöl
Marockanskt bröd

Marockanskt bröd

Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. 25 g jäst, 2 1/2 dl fingervarmt vatten, 1 tsk honung, 1 msk rapsolja, 1 tsk salt, ca 5,5 dl vetemjöl, 1 dl majsmjöl. 25 g jäst, 2 1/2 dl fingervarmt vatten, 1 tsk honung, 1 msk rapsolja, 1 tsk salt, ca 5,5 dl vetemjöl,. 1 dl majsmjöl
Glutenfri surdegsstart ur boken BAKA GLUTENFRITT

Glutenfri surdegsstart ur boken BAKA GLUTENFRITT

– surdegsbröd har bättre GI-värde än bröd bakat med jäst. Surdegsgrunden kan separera sig och få ett vattnigt skikt på ytan, det är ok så länge som den också har bubblat och “jäst” innan det och gör det igen när man har rört om och matat den