30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1 pkt jäst 3 dl ljummet vatten 1 msk honung 2 dl kvarg naturell 2 dl rågsikt och resten vetemjöl ( degen ska vara kletig) pensla efter jäsning med ägg och strö på sesamfrön. Rör ut jästen i lite ljummet vatten och i med honungen, låt stå ca 10 minuter häll i resten av vattnet ( ljummet ) och i med kvargen och rör runt. 1 pkt jäst. 2 dl kvarg naturell
Rör sedan i kardemumma, saffran, socker, matkvarg, salt, smöret och hälften av mjölet. Smula jästen i en bunke och rör först i 1 dl av mjölken och sedan resten lite i taget. 50 g jäst för söta degar. 200 g Valio laktosfri matkvarg
Smula ner jästen i en bunke. Häll i resten av vattnet och tillsätt kvarg och salt. Häll lite av vattnet över jästen och rör om tills jästen har löst sig
Nutritional yeast eller näringsjäst (eller Bjäst) på svenska. Näringsjäst är en inaktiv jäst och framställs genom odling med en blandning av sockerrör och melass av sockerbetor
Rör ut jästen i degspadet och tillsätt sedan socker, kvarg, salt och ägg. Smula ner jästen i en bunke. 50 gram jäst. 250 gram kvarg. 50 gram jäst. 250 gram kvarg
45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Smula jästen i en bunke och rör ut tillsammans med en deciliter av smörspadet. 50 g jäst. 2 dl kesella eller kvarg. 50 g jäst. 2 dl kesella eller kvarg