Smula ner jästen i blandningen och rör om tills jästen lösts upp. Igår blev det en sats tekakor, en lite grövre variant med havregryn och kruskakli, supergoda
Smula ner jästen i en degskål. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. 75 g (ca 4 dl) kruskakli. 50 g (1 pkt) jäst. 75 g (ca 4 dl) kruskakli. 50 g (1 pkt) jäst
Smula jästen i en degbunke, häll margarinblandningen över och rör om tills jästen lösts upp. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull
Rör ut jästen i kallt vatten och ha i ägget. 50g jäst. 1 dl kruskakli. Bovete är trots namnet inte ett sädesslag utan en glutenfri ört och är nära släkt med bla rabarber
Smula ner jäst i en annan bunke. Rör om så att jästen löser sig. Värm vattnet (2 dl) och häll det över jästen. 1 dl vetekli eller kruskakli. 50 g jäst. 3 dl havregryn (gärna fiber) 3 dl rågflingor 1 dl vetekli eller kruskakli 50 g smör eller margarin 6 dl kokande vatten 50 g jäst 2 dl vatten 1 msk salt ½ dl sirap ca 12 dl bakvetemjöl special, rågsikt eller lantbrödsmjöl