Men jag har gjort egen julmust, helt utan tillsatt kolsyra eller jäst. Smaka av efter tre dagar, musten blirmindre söt ju längre den står eftersom jästen äter upp sockret, det ska höras ett tydligtfizzljud när man rör om, då är musten färdig
Smula ner jästeni en bunke och häll ilite av vätskan över jästen. jäst för matbröd. Helst skulle jag velat baka med riktig vört, men det har jag inte fått tag på, så smaken fick komma från julmust, porter och smakrika kryddor
Smula ner jästeni en skål. Många använder svagdricka som degvätska, men här använde jag mig av både porter och julmust som blev riktigt bra och brödet fick en god smak
Smula jästeni en hushållsmaskin. I vörtbröd har man egentligen porter eller julmust. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Smula jästeni en bunke, slå på degvätskan och lös upp jästeni vätskan. Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat
Igår tog viin och klädde granen, så nu återstår att se hur länge den får stå upprät. Barnen har så svårt att motstå att fingra på alla blanka kulor och det finaglittret