Jäst frukt recept

Frukt och nöt

Frukt och nöt

Jäst. Blötlägg frukten och låt stå lika länge. Dag 1. Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Låt stå över natten, i cirka 15 timmar
Frukt och nötlimpa

Frukt och nötlimpa

Gjort på bakpulver istället för jäst så det är bara att röra ihop allt och skjuts in i ugnen. Frukt- och nötlimpa, 1 st
Frukt och nötbröd

Frukt och nötbröd

Lös upp jästen i vattnet i en skål och blanda i mjölet. Ett riktigt gott bröd, fullproppat med nötter och frukt
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Lös upp jästen i vattnet. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Bröd med nötter och frukt

Bröd med nötter och frukt

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. 50 g jäst. Hacka nötter och aprikoser grovt
Bröd med frukt och nötter

Bröd med frukt och nötter

Smula jästen. Hacka frukterna och nötterna. Jäst. Tillsätt alla ingredienserna utom frukterna och nötterna
Sockerbullar med frukt och saffran

Sockerbullar med frukt och saffran

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kesella, saffran, socker, kardemumma, salt, torkad frukt och det mesta av mjölet, spara lite mjöl till utbakningen, och arbeta till en smidig deg
Festbröd med frukt och nötter

Festbröd med frukt och nötter

Smula i jästen. Knåda in frukt och nötter. 1 paket ( 50 g) jäst för söta degar. Häll det mesta av vetemjölet, rågmjöl, smöret i klickar, sirap och salt i matberedarens bunke
Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Dinkelbröd med morot utan jäst

Dinkelbröd med morot utan jäst

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda sedan mjöl, linfrön bakpulver. Tillsätt russinen och morot
Tranbärsbröd med nötter & torkad frukt

Tranbärsbröd med nötter & torkad frukt

Grovhacka nötterna om det är stora nötter, vänd i dem och torkad frukt eller bär. 50 g jäst. 16 dl blandade nötter, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoserSmula ner jästen i en degblandare