Lös upp jästen i vattnet. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kesella, saffran, socker, kardemumma, salt, torkad frukt och det mesta av mjölet, spara lite mjöl till utbakningen, och arbeta till en smidig deg
Smula i jästen. Knåda in frukt och nötter. 1 paket ( 50 g) jäst för söta degar. Häll det mesta av vetemjölet, rågmjöl, smöret i klickar, sirap och salt i matberedarens bunke
1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Grovhacka nötterna om det är stora nötter, vänd i dem och torkad frukt eller bär. 50 g jäst. 16 dl blandade nötter, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoserSmula ner jästen i en degblandare