Om du har bråttom kan du tillsätta mer jäst, då tar det några timmar för poolishen att bli klar. Här har ni årets midsommarbröd – med smak av citron och dillfrö
Häll mjölken över jästen och rör tills den har löst sig. Ta fram den färdigjästa degen. 1 msk vaniljsocker och finrivet skal från 1 citron. Smula 25 g jäst i en degbunke. Tryck ut den färdigjästa degen i en smord långpanna, mått xa 29x32 cm. 37 grader Häll mjölken över jästen och rör tills den har löst sig
12 g färsk jäst, 1,2 dl vatten 37-gradigt, 1 tsk salt, ½ tsk strösocker, ½ msk olivolja, 3-3,5 dl vetemjöl. 1 krossad vitlöksklyfta, ½ msk olivolja, havssalt, tomater, gulbetor eller zucchini, citron, potatis, rädisor, riven mozzarella eller annan ost, färska eller torkade örter. 12 g färsk jäst,
Det luktar väldigt mycket jäst och mjölken separerar fort. Jag har smaksatt min med citron och ingefära än så länge, och även gjort en version med dadelsirap som fortfarande fermenteras
Tillsätt sedan dessa tillsammans med det rivna citronskalet, det syltade apelsinskalet, suckaten samt fröna från två vaniljstänger till den jästa degen
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Dekorera de färdiga grönkålspizzorna med fikon och rivet citronskal, avsluta med lite svartpeppar från kvarn
Lös jästen i det kalla vattnet och tillsätt salt, olja, citronskal och mjölet lite i taget. Baguetterna innehåller rivet citronskal och vi åt räkor till vilket var en väldigt lyckad kombo