Min rätt så lokala matbutik har numer viltfärs i sitt sortiment. Perfekt att göra järpar på. Blanda viltfärsen, äggen, grädden, bladpersiljan och senapen till en smidig smet
Häromdagen åt vi i alla fall Hjortjärpar med balsamicosky, sauterade äpplen och pressgurka. Järpar. Servera hjortjärpar med balsamicosky, sauterade äpplen, pressgurka och nykokt potatis
Jag gjorde järparna på älgfärs, men det borde passa lika bra med vilken god färs som helst du har i frysen vildsvinsfärs, rådjursfärs, lammfärs eller blandfärs
Forma 8-10 avlånga järpar och stek dem i smör-&rapsolja i en panna ca 5 min. 500 g viltfärs. Blanda färsen med salt, peppar, ägg och vatten till en smidig smet
Järpar med selleri- och potatismos. Skriv ut receptet (pdf) Järpar med selleri- och potatismos. 600 g färs av valfri sort, passar väldigt bra med viltfärs om man har det. Forma färsen till 8 järpar och tillaga i långpanna mitt i ugnen ca 20 minuter. 600 g färs av valfri sort, passar väldigt bra med viltfärs om man har det
Järpar. Järpar. Forma färsen till järpar. Servera järparna med nykokt potatis, lökragu och sallad. ca 500 g vildsvinsfärs/viltfärs. Lägg järparna i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) mitt i ugnen ca 8 minuter. 1 ägg ca 500 g vildsvinsfärs/viltfärs
Efter lite inspirationsläsning i Nya Annas Kokbok komponerade jag dessa järpar. Låt stå och puttra under tiden som du steker färdigt järparna, rör om då och då
Servera järparna med kokt potatis. Forma 12 järpar med hjälp av en fuktig sked och rentvättad handflata. Lägg järparna i en ugnsfast form och baka i 200 grader. 750 g viltfärs