Järpar i gräddsås. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen. ½ gul lök700 g blandfärs1 dl ströbröd2 dl gräddesaltpepparsmör till stekningSås3 dl grädde1 msk kalvfond1 tsk fransk ljus senap2 msk japansk sojasaltpeppar Skala och riv löken. Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca. Smör till stekning. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen
Järpar i gräddsås med karamelliserad lök, smörstekta champinjoner med vitlök och persilja. Saftiga järpar som får gotta sig i en krämig gräddsås tillsammans med karamelliserad lök
Hetta upp en stekpanna med smör och stek järparna så de får en stekyta. Kvällens rätt blev baconinlindade järpar, jag använde blandfärs, tycker att det blir saftigare och godare, men det går självklart lika bra med nötfärs
Stek i smör tills de är bruna runt om. Ta matskedstora klickar och gör avlånga korvar/järpar. Vispa om tills det är blandat och sila detta, sen häller du på grädde och kryddar med samma kryddor som ingår i järparna plus lite flytande köttfond
Forma till järpar och stek dem i smör så de får fin färg. Till morötterna gjorde jag järpar smaksatta med garam masala och den indiska yoghurtsåsen raita
Örtkryddade järpar med tomat- och gräddsky. Skaka pannan så järparna rullar och får fin form och färg. Tillsätt ingredienserna till såsen direkt ner i samma panna som du använde till järparna, Låt bubbla en stund
smör. Forma järpar, det går lättast med en blöt sked. smör. Stek järparna gyllenbruna i en medelvarm panna i 6-8 min,. Stek järparna gyllenbruna i en medelvarm panna i 6-8 min,