I stora drag gör man en köttbullesmet, men istället för att forma den till bollar gör man avlånga järpar, som man sedan klär in i två skivor rökt skinka, sådan skinka som man har på smörgåsen
8 tunna skivor av kalvinnanlår, skinka. Bryn järparna fint runt om, späd med rödvin och låt dem puttra möra under lock ca 30 minuter. 8 tunna skivor av kalvinnanlår, skinka
I en bunke lägger man i köttfärs, ägg, hackad persilja, mjölk, riven parmesan, ströbröd, salt och peppar, försiktig med salt då både skinka och ost är salta
Tvär stek i stekpannan med en klick smör så att järparna får lite färg. Hacka skinka och blanda i. Lägg järparna i en gratängform med en stor klick smör och strö lök ovan på
Forma järpar och lägg en skinkskiva runt varje järpe. ca 500 g blandfärs1 gul lök1 äggsalt, pepparrökt skinka i skivor4 dl vispgräddeca 1/2 dl ketchupFinhacka löken och blanda den, ägg, salt och peppar med färsen