Blanda färs, ägg, olivolja, smulad fetaost, hackad röd lök, pressad vitlök, örtkrydda i en bunke. Kvällens rätt blev baconinlindade järpar, jag använde blandfärs, tycker att det blir saftigare och godare, men det går självklart lika bra med nötfärs
Väl hemma så lagade vi mat tillsammans, det blev järpar med en fräsch sallad och salsa till. Blanda sedan ihop allting i en bunke, sedan är det bara att forma järparna och steka dem i panna med smör
Härliga grönsaker i röran som man fräser i olivolja. de här järparna med. Sedan är det bara att forma dem till järpar i handen, trycka till en ficka och fylla med cambozola innan man steker dem
På toppen finriven prästost och lite olivolja. I det här fallet blev det ljuvliga svampar fyllda med oströra och ugnsrostade tomater som gratinerades och serverades med små järpar och ugnsrostade potatishalvor
Järpar. Blanda potatisklyftorna med olivolja, krydda med salt och peppar. 900 g potatis1 zucchini2 röda paprikor2 tsk olivoljasalt och peppar1 1/2 dl matyoghurtJärpar1 gul lök2 vitlöksklyftor500 g blandfärs1 tsk salt1 krm peppar1 tsk sambal oelek1 msk smör eller margarinSätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt. Forma till järpar och stek dem i matfettet i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn järparna runt om så att de får en fin stekyta. Blanda om ordentligt och forma 8 stycken järpar. 1 msk Olivolja. 2 msk Olivolja
Den formbara färsen är perfekt för den här typen av färskebab och går huuuur bra som helst att grilla, både på spett och som avlånga biffar eller små järpar
Ringla över olivolja och strö över flingsalt samt krydda med peppar. Ikväll lagade jag ett gäng köttfärsjärpar på grillningen i ugnen och tillbehören i form av grönsaker fick också tillagas där