Saftiga järpar som får gotta sig i en krämig gräddsås tillsammans med karamelliserad lök. Järpar i gräddsås med karamelliserad lök, smörstekta champinjoner med vitlök och persilja
Rör samman ströbröd, mjölk och potatismjöl och låt svälla åtminstonde 10 minuter. Forma 8 järpar och bryn dem sakta på svag värme i ca 10 minuter. 1 dl mjölk
Servera järparna med kokt potatis, gräddsåsen och gärna kokta grönsaker. Persiljejärpar med gräddsås 4 port. 1½ dl lättmjölk. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt det stå och svälla i ca 10 min. Forma 12 st avlånga järpar och lägg de på en lätt oljad långpanna och stek de i ugnen i 200 grader i ca 25 min. 1½ dl lättmjölk
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Färssmeten går lika bra att använda till köttbullar, köttfärslimpa eller järpar. Jag brukar krydda extra med chili explosion och ibland ha i en skvätt mjölk eller mellangrädde