Järpar med sambal recept

Järpar med tzatziki

Järpar med tzatziki

Grekisk köttbullskrydda, kebabkrydda, cayenne, lite buljong, salt, sambal mm. Sen i med köttfärsen, på med plasthandskarna och knåda ihop
Cevapcici

Cevapcici

Järpar. Blanda löken med färsen och krydda med salt, peppar och sambal. Servera med klyftpotatis och ugnsrostade grönsaker
Jugoslaviska cevapcici

Jugoslaviska cevapcici

Mikael Rådesjö delade generöst med sig av receptet. Detta recept innehåller sambal oelek en chilipasta som är ganska stark
Kolgrillade kycklingspett

Kolgrillade kycklingspett

Forma avlånga järpar. Vi grillade kycklingspett och till dem serverades tsatsiki, rostade rotfrukter och en god sallad med bla nektariner, halloumi och bulgur
Cevapcici

Cevapcici

Forma avlånga järpar. Pensla med grillolja. Servera med ajvar, rå lök, pitabröd och yoghurt. 2 tsk sambal oelek
Libanesiska kycklingbiffar med citronkräm och timjanpotatis

Libanesiska kycklingbiffar med citronkräm och timjanpotatis

Använd två skedar för att forma biffarna/järpar av färsen. Detta recept är en kykling-variant dessutom, med en kvarg-citronkräm och ungsstekt potatis med fräsch sallad – ett intressant, smakrikt och hälsosamt alternativ, you must try it
Cevapcici

Cevapcici

Forma avlånga köttbullar, järpar. Pensla med grillolja. Servera med finhackad rå lök, en blandsallad, morötter och gärna klyftpotatis
Färsbiffar med sting

Färsbiffar med sting

Stek nu biffarna i den formen som önskas i rikligt med smör gyllenbruna, som hamburgare, järpar eller runda som köttbullar
Kryddjärpar med grekisk yoghurtdipp

Kryddjärpar med grekisk yoghurtdipp

Lägg färsen i en bunke, pressa i vitlöksklyftan och rör i sambal oelek, salt och vatten. Forma färsen till järpar (avlånga köttbullar)
Lammkebab i pitabröd

Lammkebab i pitabröd

Rulla med fuktade händer till avlånga järpar, platta ut dem till rektanglar. Blanda färsen med salt, vitlök, peppar, spiskummin, sambal oelek och hackad persilja till en fast boll
Köttfärsspett med rostad potatis och morotstzatziki

Köttfärsspett med rostad potatis och morotstzatziki

Trä järparna på spett och bryn dem i olja runt om i en varm panna så att spetten får fin stekyta. Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver, salt, sambal oelek, tomatpuré, riven vitlök och ägg i en bunke