Servera järparnamed kokt mjölig potatis, gurksalladen, gräddsås och några goda inläggningar. Blanda färsen med ströbrödet, ägget, grädden, hälften av persiljan, löken och frukten
Servera järparnamed såsen. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite viltkrydda. Forma ca 12 järparmed hjälp av en matsked som doppats i vatten. 100 g katrinplommon, skurna i små tärningar
Hacka katrinplommonen fint. Tillsätt grädde och yoghurt, koka upp och red eventuellt av lite med maizena utrört i lite kallt vatten, smaka av med salt och peppar
Servera järparnamed kokt mjölig potatis, gurksalladen, gräddsås och några goda inläggningar. Blanda färsen med ströbrödet, ägget, grädden, hälften av persiljan, löken och frukten
Servera järparnamed kokt mjölig potatis, gurksalladen, gräddsås och några goda inläggningar. Blanda färsen med ströbrödet, ägget, grädden, hälften av persiljan, löken och frukten
Forma till åtta stora järparmed blöta händer och lägg i en lätt oljad ugnsform. Grönt Järpar. Blanda färsen med ströbröd, ägg, vispgrädde, persilja, lök, frukt och kryddor samt soya
Finhacka löken, fräs den i smör och olivolja, salta och peppra, krydda med épice Riche och strösocker, låt löken få en gyllengul färg och låt den svalna
Forma färsen till järpar som fylls med ett till två katrinplommon. Denna rätt gjorde jga i fredags och den blev så god att jag gjorde en laddning till medjärpar till sonen som studerar i Umeå, fast jag fyllde de med en god ost eftersom att jag tror att han nog inte är lika förtjust i plommon som fyllning