Till morötterna gjorde jag järpar smaksatta med garam masala och den indiska yoghurtsåsen raita. Forma till järpar och stek dem i smör så de får fin färg
Man skulle egentligen steka färsen i kryddan och sedan forma järpar av den, men det tyade absolut inte jag så jag stekte istället quornfärs och skivade champinjoner i kryddan och la sedan underst på ett tortillabröd
Blanda samman med 300 gram yoghurt och pressa i 2 små vitlöksklyftor. Krydda med 1 krm garam masala, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda 500 gram nötfärs med 1 ägg, 1 tsk garam masala, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk salt och 3 krm svartpeppar. Forma 4 järpar och lägg dem på plåten bland morötterna. 1 tsk mald ingefära
Forma till järpar. Stek järparna i olja tills de är genomstekta. Kycklingjärpar. 2 krm ingefära. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en matberedare, mixa
Forma avlånga järpar och trä på spett. Blanda matvetet med kålen, selleri och apelsinklyftor, ringla över lite olivolja och pressa över saften från ½ citron, salta och peppra efter smak och blanda runt ordentligt