Forma till avlånga platta järpar och stek dem på medelhög värme i tills de fått en gyllenbrun yta. Vänd eventuellt järparna i sesamfrön innan stekning för en god nötig smak
Rör ner sambal oelek och finhackade örter (bladpersilja, mynta och koriander). Köttfärsjärpar. Strö över skivad avokado, solroskärnor och lite extra koriander
Forma till avlånga ”järpar” runt blötlagda träspett. Hacka koriandern. 1 kruka koriander. Blanda gurkan med hälften av koriandern, citronjuice och 1 tsk olivolja (för 4 portioner) i en skål. Blanda färsen med chili, resten av koriandern, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar (för 4 portioner). 1/2 gurka 1 kruka koriander
Man skulle egentligen steka färsen i kryddan och sedan forma järpar av den, men det tyade absolut inte jag så jag stekte istället quornfärs och skivade champinjoner i kryddan och la sedan underst på ett tortillabröd
400g Nötfärs1dl Ajvar, stark (men är man lite försiktig så välj en mildare variant)1tsk Spiskummin1tsk Vitlök (eller motsvarande mängd färsk)1tsk Koriander (eller motsvarande mängd färskt)100g Fårost1/2dl Rött vin1msk Olivolja1msk SmörSalt och peppar från kvarnVitlöksmorötter. 1tsk Koriander (eller motsvarande mängd färskt)
Köttfärsbiffar/järpar. Hacka mynta och koriander. Köttfärsbiffar/järpar. Blanda lök, köttfärs, kryddor, ägg och hälften av den färska myntan och koriandern
½ dl färsk koriander. Forma till järpar. Stek järparna i olja tills de är genomstekta. Kycklingjärpar. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en matberedare, mixa
Trä upp järparna på grillspetten. Vildsvinsspett- blanda ströbröd med mjölk och pressa i vitlöken,spiskummin,mald koriander,salt,cayennepeppar och malen kanel