Gör dem med nöt-, kalv-, lamm- eller fläskfärs. de här järparna med. Sedan är det bara att forma dem till järpar i handen, trycka till en ficka och fylla med cambozola innan man steker dem
När smeten fått en fast konsistens gör man små järpar av smeten. Järparna ska vara så små att man kan linda 1 bacon runt och täcka dom helt. 500 g fläskfärs
Jag köpte älgfärs och fläskfärs när jag skulle laga viltpanna för två veckor sedan. Dessa kom mycket väl till pass i söndags, då det stod älgfärsjärpar på menyn
Vänd järparna då och då och droppa över mer yoghurt. Fukta händerna med kallt vatten och forma cirka 20 järpar. Lägg järparna i en ugnsfast form och häll över 2/3 av yoghurten. 600 g nöt- eller fläskfärs
500 g fläskfärs1 finhackad gul lök2 msk finhackad persilja1 finhackad vitlöksklyfta1 msk socker1 tsk paprikapulver1 tsk salt1-2 kryddmått svartpepparForma järpar och grilla dom runt om. 500 g fläskfärs
Denna rätt gjorde jga i fredags och den blev så god att jag gjorde en laddning till med järpar till sonen som studerar i Umeå, fast jag fyllde de med en god ost eftersom att jag tror att han nog inte är lika förtjust i plommon som fyllning