Täck över järparna med lite folie och håll dem varma medan ni lagar såsen. Skala och klyfta äpplena. Tillsätt skyn från järparna under omrörning så inga klumpar bildats
Grovriv potatis, lök och äpple, krama ur vätskan. Järpar. Upplevde inte att äpplet blev särskilt framträdande i röstin och kommer öka på mängden äpple nästa gång
Köttfärsjärpar. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Köttfärsjärpar. Tillsätt äpple och ättika samt socker. Köttfärsjärpar med sellerimos och äppelchutney, 4 pers. 500 g äpple, urkärnade och skurna i bitar. Dela färsen i 8 bitar och forma till avlånga järpar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek järparna runt om ca 7-8 minuter. Köttfärsjärpar med sellerimos och äppelchutney, 4 pers Köttfärsjärpar. 500 g äpple, urkärnade och skurna i bitar
* Kärnfrukter (äpplen, päron) för förvaring skulle vara fullt mogen. För vinteräpplen rekommenderades en kylig, torr källare eller ett rum mot norr med jämn temperatur
Häromdagen åt vi i alla fall Hjortjärpar med balsamicosky, sauterade äpplen och pressgurka. Järpar. Servera hjortjärpar med balsamicosky, sauterade äpplen, pressgurka och nykokt potatis
Med lite äpple i röstin så blir det lättare, fräschare och väldigt, väldigt gott. Järpar är en lite långsmal och rundad form av pannbiff skulle man kunna säga
Skölj, klyfta och kärna ur äpplet. Ta ut plåten och blanda potatisen med lök, äpple och salt. 400 g potatis1 msk olja1 rött äpple, 75 g1 liten rödlök, 75 g½ tsk saltTillbehör. Forma 6 järpar med fuktade händer. Lägg järparna på den andra halvan och stek ytterligare 15 minuter