Jägargryta recept

Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

Ingredienser Portioner. 6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Smalmat Jägargryta

Smalmat Jägargryta

Putsa köttet och blanda ihop marinaden. Häll den över köttet och låt det dra över natten. Bryn köttet i margarin
Jägargryta på älg

Jägargryta på älg

7-800 g grytbitar av älg 3 morötter 10 steklökar 2 lagerblad 10 enbär 1 förp kantareller (eller blandsvamp) vetemjöl 0,5 l buljong salt svartpeppar matfett
Jägargryta

Jägargryta

JÄGARGRYTA. 4 personer. 100 g lättrökt bacon. 500 g viltkött (rådjur, äg,. ren) av rygg, bringa eller bog. vetemjöl, salt, peppar
Cacciatore – jägargryta

Cacciatore – jägargryta

Så här gör du 60 minuter Häll upp vetemjölet på en tallrik och vänd kycklinglåren i mjölet så att de täcks runtom
Tema Italiano Kyckling Cacciatora

Tema Italiano Kyckling Cacciatora

Dagens kvällsmat blev en jägargryta, cacciatora betyder jägare, varje region i Italien har olika smaksättningar på den här grytan, men den med tomat är den mest kända

Jägargryta med grädde i

 Skär grytbitarna i lagom stora bitar, ca 2x2 cm. Koka upp buljong, vin och soja i en gryta.  Fräs köttet en kort stund i smör i en stekpanna och lägg över i grytan tillsammans med kryddorna
Jägargryta

Jägargryta

Koka upp vin eller vatten. Lägg i köttet och låt koka upp. Tillsättbuljongtärning, kryddor och soja. Koka på svag värme i ca 30 minuter

Renoveringen fortsätter

De sålde också olika lockande maträtter och jag slog till med en polsk rätt, Bigos, som är en jägargryta med kött, korv, surkål och bacon

Jägargryta av rådjur

Börja med att skära köttet i mindre grytbitar. Gör en marinad av vin, enbär och krossade vitlöksklyftor

Jägargryta

Bryn grytbitarna i margarin i en gryta. Rör ut mjölet i lite vatten och häll över köttet. Späd lite i taget med buljongen under omrörning

Jägargryta

Koka upp buljong, vin och soja i en gryta. Skär köttet i grytbitar ca 2x2 cm. Lägg köttet och kryddorna i buljongen och låt koka i ca 30 minuter

Jägargryta

Koka upp vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och enbär. Lägg i köttbitarna, lite i taget, och låt det koka kraftigt några minuter