Som musslor används traditionellt italienska vongole musslor men jag använde hjärtmusslor. Det här är en av dom mest klassiska Italienska pastarätterna
Färska små hjärtmusslor, vongole på italienska, som ångas i vitt vin med olivolja och vitlök och blandas med nykokt pasta med det rätta al dente-bettet
Moules roses tagliatelle på franska eller cozze linguini på italienska – gott blev det i alla fall. Det började med att vi inte hade något lämpligt vitt vin att ånga musslorna i, men väl ett italienskt rosévin
Orsaken till att vi besökte Teddington var att vi hade bestämt oss för att äta på den italienska restaurangen Canta Napoli, den med den bästa pizzan som Steve någonsin ätit ni vet
Lite som när vi hamnade i Amalfi efter en rad små sömniga italienska badorter. Sedan finns även en lång fin strand alldeles intill där våra barn fascinerat fann en miljard musslor
Semestra vid italienska Gardasjön. Ända sedan Daniela med bloggen Discovering the planet åkte dit i vårt samarbete med svenskaresebloggar och Langley har jag drömt om att äta musslor i marinan och vandra runt i naturen
Vi har kontakt med en grupp italienska bergsguider som vi har anlitat flera gånger tidigare. Till exempel musslor från odlingarna nedanför, hemgjord pesto, sardeller och vildsvinsragu till egna ravioli
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet