Italienska musslor recept

Italienska musslor

Italienska musslor

SÅ fram med charkuterierna, mozzarellan, oliverna, italienska lantbrödet. Denna gång fick det bli musslor också
Spaghetti med tomatsås och musslor

Spaghetti med tomatsås och musslor

Det ser precis ut som Italien, alla pratar italienska och maten är precis lika god som i Italein. spaghetti med tomatsås och vinkokta musslor

Bästa paellan

musslor och/eller hjärtmusslor (almejas på spanska, vongole på italienska) (Simbad använder oftast bara almejas)
Pasta med hjärtmusslor

Pasta med hjärtmusslor

Som musslor används traditionellt italienska vongole musslor men jag använde hjärtmusslor. Det här är en av dom mest klassiska Italienska pastarätterna
Frutti de la Mare!

Frutti de la Mare!

Skaldjur och pasta i tomatsås, Frutti de la Mare  är en sån här standardrätt som jag alltid bställer på italienska restauranger om det finns
Spaghetti vongole

Spaghetti vongole

Färska små hjärtmusslor, vongole på italienska, som ångas i vitt vin med olivolja och vitlök och blandas med nykokt pasta med det rätta al dente-bettet
Rosémusslor med eller utan pasta

Rosémusslor med eller utan pasta

Moules roses tagliatelle på franska eller cozze linguini på italienska – gott blev det i alla fall. Det började med att vi inte hade något lämpligt vitt vin att ånga musslorna i, men väl ett italienskt rosévin
Nya upptäckter och teater

Nya upptäckter och teater

Orsaken till att vi besökte Teddington var att vi hade bestämt oss för att äta på den italienska restaurangen Canta Napoli, den med den bästa pizzan som Steve någonsin ätit ni vet
Påsken

Påsken

När vi, eller snarare Sonja och Magnus, jag höll mig, slank vi in på en italiensk restaurang som verkar specialisera sig på italienska "tapas", Polpo
Hey Bude

Hey Bude

Lite som när vi hamnade i Amalfi efter en rad små sömniga italienska badorter. Sedan finns även en lång fin strand alldeles intill där våra barn fascinerat fann en miljard musslor

Om att boka semester, fantasiresor x3

Semestra vid italienska Gardasjön. Ända sedan Daniela med bloggen Discovering the planet åkte dit i vårt samarbete med svenskaresebloggar och Langley har jag drömt om att äta musslor i marinan och vandra runt i naturen

Klättring och mat i Cinque terre

Vi har kontakt med en grupp italienska bergsguider som vi har anlitat flera gånger tidigare. Till exempel musslor från odlingarna nedanför, hemgjord pesto, sardeller och vildsvinsragu till egna ravioli
Konferensresa till Cinque terre

Konferensresa till Cinque terre

För en grupp som ville ha äventyr hyrde vi in italienska bergsguider som tog med dem på en topptur ovan molnen, uppför en helt vertikal via ferrata

Musslor i färsk pasta

Lägg i hälften av musslorna när vitlöken blivit glansig men inte tagit färg. Mosa musslorna lätt med en trägaffel
Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Det är alltid ett bra tecken när kockarna gormar på italienska från köket och den här Frutti di mare var grym