ITALIENSKAFLÄSKKOTLETTER. Låt kotletterna småputtra i en sås av tomater, pressad citron och kryddor. Servera kotletterna med pasta eller ris på italienskt vis
För att få en ficka för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten, Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor
Tåget tog oss denna gången mot de italienska smakerna när fyllningen blev inspirerad av basilika som vi hade i köksfönstret, vitlök och citron som låg i grönsakskorgen och mozzarellaosten som låg i kylen
Blanda panko, parmesan, lite italienska mortlade kyddor, salt och svartpeppar i en annan skål. Man kan beställa t ex en hel eller halv rad lammracks, fortfarande hel eller delad i kotletter och de jag beställde häromdagen var underbart möra i köttet
Hus och städer är fantastiskt vackra i de flesta fall, det känns på det stora hela som om landet håller på att "rustas upp" faktiskt, det är mycket som renoveras och fixas, från stränder till hus och till vägar, och eftersom Istrien tillhört Italien så liknar stilen den italienska, fast mycket mer välskött
Det italienska köket av Hess mfl). Lägg i kotletterna och bryn dem på båda sidorna. Ta upp kotletterna och salt och peppra och lägg på ett fat, täck över och ställ åt sidan
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…