Här hemma blev det en italienskstek med sardeller, kapris och citron. Nej, gräddsåsen är ju inte italiensk men jag tycker ju om sås så jag kunde inte låta bli
InstruktionerBörja koka köttfärssås genom att hacka gul lök och vitlök fint, stek upp löken samt köttfärs i olivolja och tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré, örter, salt och peppar
Skär kycklingen i bitar och stek i olja och krydda med salt, peppar, och lite paprikapulver. Stek det så att löken mjuknar och vätskan från champinjonerna kokar in
Hacka lökarna och morötterna och stek tills löken blir glansig, lägg sedan över dem i grytan. Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Stek i panna tills baconet får lite färg. Kallar det för italiensk kycklingfilè, om man vill kan man byta ut bacon mot parmaskinka eller pancetta för ännu mer italienskt
Stek sedan i ugn tills innertemp visar 72 grader. Stek i ugn tills innertemp visar 70 grader. Ugnsstek i 225 grader i ca 20 min tills grönsakerna blivit varma. Italienska piroger ca 12 st. italiensk buffe 1 kg kycklingfile. Låt kycklingen marineras i minst 1 tim Stek sedan i ugn tills innertemp visar 72 grader Skiva kycklingen och lag upp på ett fat
Hetta upp en stekpanna med smör fräs löken glansig, vänd ner färsen och stek den klar. Fyll upp pajskalet med fyllningen ( blir det mycket vätska i botten av stekpannan kan du skippa just det) Skiva mozzarellan och strö över toppingen och ställ in i ugnen i cirka 30 – 35 minuter tills pajen fått vacker färg
Tillsätt chilin och stek lite till. 1olja till stekning. 14 kycklingfiléer salt peppar olja till stekning. Stek kycklingen på hög värme i olja i en stekpanna, ca 3-4 minuter på varje sida så att de får fin stekyta
Potatisen stektes i halvor i olivolja med lite vitlök, citronhalvor, salt och peppar, tomaterna tillsattes och på slutet även ruccola, färsk basilika och slätbladig persilja samt rivet citronskal