Marsalavin är ett italienskt dessertvin från Sicilien, bärnstensfärgat och sött. Artusi ger oss tre varianter pårisotto som man gör den i Milano, med saffran
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det Artusi kallar carnesecca (ordagrannt torrt kött) är idag mera känt som pancetta, den italiensk motsvarigheten till bacon, fast magrare och inte lika salt och rökt
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Man märker vad som är i säsong - mycket squash och mycket blomkål - att det är höstmat även där - risottos med pumpa och skaldjur, soppor av olika slag
Även om vi var tokiga i den Indonesiska maten så kände vi ändå att vi ville prova något annat och eftersom vi hade läst det mesta som gick att läsa om platsen vi skulle bo på, så visste vi att det fanns en riktigt bra Italiensk restaurang i byn (stan)
Önskar man en god italiensk gremolata att ha som tillbehör till t. ossubuco eller en god risotto ökar man istället mängden saft av pressad citron och har även med skal från en riven citron
Lite andra Italienska gosaker, krämig risotto toppat med confiterade anklår och ännu mer parmesan. En underbar italiensk målarlåda, mörka mustiga bär och en skolboksuppvisning av fyllig slank munkänsla, stort tack för det Fredo