I en riktig bolognese ingår alltid morot, buljong och selleri - jag kör oftast med stjälkselleri då jag tycker det blir godast, men rotselleri funkar också jättebra
Vänd ner pastan i såsen och servera. Skala och skär sedan rotsellerin i stora bitar. Morötterna och rotsellerin ska plockas bort senare, och det är därför viktigt att de behåller en viss storlek
Till dess provlagar jag mig fram bland italienska delikatesser (här är min pasta Vongole) som kan komma att bli aktuella och här är en klassisk ”italienare” som är enkel, god och möjlig att göra för ett stort antal gäster
Varenda italiensk husmor med självaktning har säkert sitt eget hemliga recept. Mina recept är inte ett dugg hemliga, så här kommer min variant av den mustiga och härliga köttfärssåsen, som smakar mums till nykokt pasta - vanlig eller glutenfri efter behov
Minestrone är en italiensk soppa, men jag tror knappast det finns så många regler kring hur den ska se ut och smaka, förutom att den brukar innehålla en massa olika grönsaker och gärna bacon eller stekfläsk
Smaka av med salt och peppar och servera med en god pasta. Finhacka lök, vitlök och rotselleri och låt svettas mjuka i oljan på medelvärme, se till att röra runt så att det inte tar färg
Än idag på juldagen är det gott att äta julbordet men framåt annandagen börjar jag ofta bli lite trött på julsmakerna så det är bra att ta in lite nya kryddor i recepten, gärna italienskt eller asiatiskt