När vi är på italiensk restaurang väljer jag nästan uteslutande Pasta Marinara. HÄR hittar ni receptet på pastadegen, och då samtidigt recept på smarriga pastakuddar med ricotta och gorgonzola
Nu kör vi lite pasta, det är enkelt och gott… Alla rätter som är vitlök i är det bästa jag vet och Italiensk mat över huvud taget är kanongott, det finns många goda pastarätter
Arrabiata betyder arg på italienska. Pasta,. Bönsoppa, ravioli med ricotta, och så Penne all'arrabiata. Jag erkänner villigt att den där extra kryddan av att äta rätter som all'arrabiatan på en innegård i ett florentianskt medeltida hus, under en len natthimmel i juli med italienskt sorl och doften av färsk rosmarin gör att den smakar lite extra bra, men den här rätten gör sig lika bra hemma
Onsdagspasta. Blanda kyckling, ricotta, tomater och nyriven parmesanost i en skpl. Har sagt att de absolut inte får korkas upp förrän jag kan ta mig ett eller två glas Tillbaka till dagens pasta som görs på Cannellonirör, men finns inte det i er butik, går det lika bra att använda färska lasagneplattor, som ni delar, fyller och rullar ihop
Runda eller fyrkantiga, platta pastaknyten. Den vanligaste fyllningen är ricotta och spenat. Som det brukar vara med fylld färsk pasta så är det lite pyssel men det blir väldigt gott