Serveras med ett gott bröd, ris eller pasta, det går också bra med potatis till. När köttet känns riktigt mjuk lägger man i de gröna ärtorna och det låter det småkoka i ytterligare 20 minuter. 500 g djupfrysta små gröna ärtor
Vi rekommenderar att man börjar med att koka broccoli till gratängen, tar upp den med hålslev, kokar pastan i samma vatten under tiden som man steker bacon och hackar purjo
Servera med vinägersås och ärtor. Koka ärtorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 2 minuter. 200 g sugersnaps eller sockerärtor
Mördegen gjorde jag från ett recept ur boken Italienska desserter. Igår firade vi här hemma med mat från Pasta e Contorni (deras pappardelle ai frutti di mare är himmelskt god), bubbel och en jordgubbspaj till efterrätt
Italienskt. Barnen låter tillexempel chilipastan stå…. köttbullar i bitar, kokt/stekt lax, ärtor, fräs av rotfrukter med persilja och vitlök, broccolibuketter, potatisbitar… stort sett alla sorters rester från kylskåpet
En traditionell italiensk pesto består av riven pecorino-ost, vitlök, basilika, olivolja och pinjenötter, men nu för tiden finns det oändligt många varianter av pesto, vilka även jag har visat några varianter på
Jag varierar också kryddningen väldigt ofta (ibland kanske jag kör på italienskt med basilika, och andra gånger kanske mer asiatiskt med curry och spiskummin), vilket bidrar till stor variation med mina val av lunch