Italiensk maräng recept

Italiensk maräng

Italiensk maräng

En av mina nya stora favoriter är italienskmaräng. Bränn av marängen lätt med en brännare för att få en vacker yta
Italiensk maräng

Italiensk maräng

Italienskmaräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Italiensk maräng - Grundrecept

Italiensk maräng - Grundrecept

Fortsätt att vispa marängen tills den svalnar, det kan ta lite tid. Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull
Italiensk maräng

Italiensk maräng

Fortsätt därefter att vispa med något lägre hastighet tills marängen svalnat. 1Häll ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle i skummet under kraftig vispning tills du får en styv och glansig maräng
Italiensk maräng

Italiensk maräng

-) För min del är den italienskamarängen långt mycket bättre än annan maräng, kanske för att den blir mer seg och krämig, snarare än fluffig och söt
Citronpaj med Italiensk Maräng

Citronpaj med Italiensk Maräng

Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare. Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare
Chokladpaj med italiensk maräng

Chokladpaj med italiensk maräng

Vispa till marängen svalnat. Lägg marängen i en sprits med valfri tyll och spritsa på chokladpajen. Bränn av marängen med en brännare och servera pajen
Twixpaj med Italiensk maräng

Twixpaj med Italiensk maräng

Vispa tills marängen har svalnat. Lägg på marängen över ganachen. Italienskmaräng120 g äggvita 0,5 dl vatten200 g socker
RECEPT MANDEL OCH CITRONBOTTEN MED FÄRSKA BÄR OCH ITALIENSK MARÄNG

RECEPT MANDEL OCH CITRONBOTTEN MED FÄRSKA BÄR OCH ITALIENSK MARÄNG

Italienskmaräng. Har tidigare snappat upp att det är viktigt att ha rumsvarma ägg för att kylda kan öka risken att de skär sig, men nu läste jag att det bästa marängerna skapas med äggvitor som fått ligga i en skål utan att vara täckta i kylskåp i någon dag för att vätskan ska avdunsta