Ifall du vill testbaka denna ståtliga julkaka så har du ett medelsvårt recept nedan. Panettone, italienskjulkaka Spara Skriv ut Ingredienser 100 g Torkad frukt, till exempel hackade russin och aprikoser 100 g Korinter 3 msk rom alternativt 3 msk svart bergamott-te (exempelvis Earl gray) 7 ½ dl vetemjöl 2 påsar Torrjäst (14g) 2 dl rumstempererad mjölk 1 tsk vaniljsocker ½ riven citron (skalet på en ekologisk sådan) 120 g smör eller margarin 1 ¾ dl florsocker 6 st äggulor Florsocker att toppa kakan med Instruktioner Blanda korinter med de torkade fruktblandningen och rom (eller te)
Jag läser ju - som några av kanske er redan vet - italienska en dag i veckan, och nu fick jag för mig att jag skulle baka en italienskjulkaka, en panettone, till vår julavslutning
Italienskjulkaka (6). Postat av Elin lördag 28/02 2015 kl. 15. 38 Kommentera. 29 dagar kvar. Jag tror inte att det har undgått någon att jag gillar Pimm´s
Det här är egentligen ett recept på en italienskjulkaka, men jag gjorde den som små chokladrutor. De passar därför både som julgodis eller som dessert med en liten klick grädde serverat med gott dessertvin