En köttgryta som jag ofta bjudit på vid festligare tillfällen är den här italienska, dels eftersom den går att förbereda, dels känns det extra festlig med de olika tillbehören (orginalreceptet tror jag kommer från en gammal Ica Buffé-tidning)
italiensk mat,. I det här receptet får köttbullarna en härlig ton av vitlök och persilja och eftersom dem är gjorda av högrev blir dem extra saftiga och goda
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
Det här är en klassisk italiensk maträtt med ett lite udda namn. Jag gjorde det på bra och marmorerade skivor av högrev men vanligtvis görs den på biff
Långkok tillägnat Sigrid med ungersk paprika, 4 personerCa 1/2 kg högrev eller annat oädelt kött från nöt2 röda ekologiska paprikor1,5 dl röd ungersk paprika2 gula lökar4 vitlöksklyftor4 dl rödvin2 msk tomatpuré1 lagerbladen burk röda kidneybönorEn rejäl klick smör5 Svartpepparkorn2 stjälkar italiensk bladpersiljaSakt efter smakGör så här. /Husmor Ca 1/2 kg högrev eller annat oädelt kött från nöt