Ugnsgrillade grönsaker. •Olika sorters oster skurna i kuber. •Crostini med tapenade. allt förutom osten i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet
Vi hade även kyckling, köttbullar, revben, crostini med vitlöksost och cambozola vitlök, färskpotatissallad med halloumi, briefyllda krustader med körsbärsmarmelad, samt olika frukter
Personligen har jag härmed gjort den första bekantskapen utanför de italienska ramarna. Jag har gjort pesto på mandel, prästost, basilika och solrosolja
Jag vet inte varför, men jag antar att det är för att italienare är så patriotiska när det kommer till mat, och då det finns en massa god italienskost (parmesan och pecorino och ricotta och mozzarella för att nämna några) så kanske de känner att de inte behöver importera ytterligare en delikatess från Cypern
Blanda ner ost och vitlök, smaka av med salt och peppar. Slutligen tänkte vi slänga in ett litet tips på ett gott mousserande vin som passar så in i bänkens bra till härligt mogna ostar