I morgon är det redan Valborgsmässoafton. Tänk vad fort det har gått. Nyss var det vinter och snåla vindar, nu är björkarna nästan utslagna och gräsmattan är full både av vitsippor och blommande maskroros
Som jag sagt tidigare, min kropp (mage) mår bäst av medelhavskost. Det är den bästa kosten för mig och ibland får min man stå ut med att det blir perioder helt utan gräddiga såser och kokt potatis
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Den påminnde lite om vår grekiska middag men kryddningen var mer italieninspirerad denna gång. Den påminnde lite om vår grekiska middag men kryddningen var mer italieninspirerad denna gång
-) Den här gången blev det en italieninspirerad macka, en bruschetta med olivoljestekta kantareller. Vi har fullt med kantareller i skogarna runt oss just nu och vi har plockat flera gånger redan
I vanliga fall brukar jag göra mina julköttbullar på kalvfärs, och krydda med ansjovis, kanel, ingefära och kryddpeppar, men till vårt julknytis i min italienska grupp igår gjorde jag i stället några italieninspirerade bullar
Om man är sugen på lammstek så är mitt Italieninspirerade recept en höjdare på middagsbordet. Redan Långfredag och dags att planera både middagar, fikor pyssel
En god Italieninspirerad trerätters som går snabbt att göra förutsatt att man har allting hemma. Får man middagsgäster en vardagskväll och det skall pareras med arbetstider och läxor bl a, då kan en bra lösning vara italienskt