Du kan även marinera fetaost eller soltorkade tomater, tomaterna bör dock kokas precis som vitlöken. Vinegretten kommer skikta sig med tiden men det gör inget, blanda vid behov
Klyv vitlöken i halvor och lägg ned i burken tillsammans med lagerblad och rosmarin. Häll på svartpepparkornen och honungen och fyll sedan på med vinäger tills att burken är fylld
Vi är ju inte begåvade med någon egen grillplats, det gillas inte av hyresvärdar att en grill tänds på balkongen, men det löser vi genom att antingen sticka i kontakten till elgrillen eller att helt enkelt grilla hemma hos andra
Inga kolhydrater, även om man letar med ljus och lykta. Jag äter fortfarande kolhydrater, även om jag försöker att hålla mig till nyttiga sådana i form av glutenfritt fullkornsmjöl, rotfrukter och massor med vanlig frukt
Västeråsgurkorna ligger i stora, generösa högar hos grönsakshandlarna, morötterna nästan spränger sig upp ur jorden och till och med mina tomater börjar visa vilken färg de har tänkt bli när de blir stora
Jag serverade pytten med stekt ägg, en skvätt barbecuesås och lite inlagda rödbetor. Men jag kunde lika gärna ha serverat den med marinerade haricots verts samt några soltorkade tomater och haft i lite fetaost istället för halloumi
Servera med inlagd gurka och halverade tomater. Hacka tomaterna i mindre bitar. Maltvinäger finns att köpa i större matbutiker, men det går bra med rödvinäger också
Bar Italia innehåller en del recept på glass, smörgåsar – dock ingen av focaccia, inlagda grönsaker, panforte, pizza, risotto, pastarätter samt en del om italienska charkuterier & ostar
Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, och marinerad fläskfilémedaljongermed citron, timjan, rosmarin och lite honung