Strö över tärnad saltgurka, strimlad gul lök och halverade körsbärstomater. Och saltgurka och tomater. Med purjolök i botten så blir det en jättegod sås till korven och självklart serveras det hela med potatismos
Pannbiff med brunsås, stekt lök, inlagd gurka och potatis. Börja med att hacka lökarna smått och stek på i smör i en stekpanna tills allt är mjukt och fint
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Tillbehör som stekt lök och gräddsås är det absolut godaste. Stekt lök. Skala och skär löken grovt. När löken mjuknat något kan du slå på en halv deciliter vatten och låta snabbt koka in, sen är den klar
Häll i körsbärstomaterna med spadet. Lägg i löken och stek den mjuk. Hela körsbärstomater på burk är en av tre tomatvarianter i den krämiga tonfisksåsen